Renovlies behang voor nieuwbouw wanden 

Renovlies is de perfecte oplossing voor mooie en strakke egale muren! A Real Estate is specialist in Terneuzen en omstreken. Woont u in de omgeving? Schakel ons in en wij voorzien uw nieuwbouwwoning en ook bestaande woning op vakkundige wijze van  renovlies behang. 

Wat is renovlies behang? 

Renovlies is de afkorting van renovatievlies. Renovlies is een behangsoort waarbij vinyl of regulier papier is aangebracht op een vlies. Het is een heel stevig soort behang dat wordt gebruikt voor de afwerking of renovatie van wanden. Met renovlies worden oneffenheden en scheuren in de muur onzichtbaar gemaakt. 

Eigenlijk bestaat renovlies al heel lang. Vroeger werd het al veel toegepast bij renovaties en nog steeds wordt het wel gebruikt voor het renoveren van oude wanden. Door deze oude wanden te voorzien van een laag renovatievlies, zien de muren er weer als nieuw uit en kunnen ze weer een hele tijd mee. 

Waarom kiezen voor renovlies behang? 

Renovlies behang is een prima alternatief voor stucwerk en ook nog eens een stuk voordeliger. Het is een heel sterk behang dat zeer geschikt is voor nieuwbouwwoningen. Renovlies zorgt voor een naadloze afwerking van de wanden. Bovendien is het veel sneller op te brengen dan stucwerk, zodat de wanden in korte tijd keurig strak en glad zijn afgewerkt. 

Een nieuwbouwwoning bevat de eerste maanden na de bouw nogal wat vocht. Hierdoor is het mogelijk dat er scheuren in de muren ontstaan. Dit kun je voorkomen door de wanden te behangen met renovlies behang. Renovlies behang neemt dit vocht namelijk direct op en zal bovendien eventueel ontstane scheuren onzichtbaar maken. 

Maar reno behang kent nog meer voordelen: 

 • Renovlies is kras- en stootvast. Mocht er zich onverhoopt een ongelukje voordoen dan is het fijn om te ervaren dat het behang tegen een stootje kan. 
 • Doordat reno(vatie) een gladde en vlakke structuur heeft, kunt u het behang zonder problemen overschilderen. Zo creëert u een mooi egaal geverfde muur. 
 • Verder kunt u de wanden gewoon voorzichtig afnemen met water of een speciaal schoonmaakmiddel. Dit maakt renovlies ook zeer geschikt voor toepassing in de keuken. 
 • Nog een voordeel is dat renovlies een brandveilig materiaal is. 
Renovlies of stucwerk? 

Dit is in de eerste plaats natuurlijk een persoonlijke afweging maar toch levert de keuze voor renovlies wel een aantal belangrijke voordelen op ten opzichte van stucwerk, die we hier graag even voor u op een rijtje zetten: 

 1. Geen zichtbare scheuren: Na oplevering van een nieuwbouwwoning kunnen de muren scheuren gaan vertonen. Laat u de wanden afwerken met stucwerk dan worden deze scheuren binnen enkele weken weer zichtbaar. Dit probleem doet zich niet voor wanneer de wanden zijn afgewerkt met renovlies. Renovlies zorgt ervoor dat deze scheuren niet zichtbaar worden. Is er sprake van grotere beschadigingen in de muur, dan worden deze eerst gerepareerd, voordat het renovlies wordt aangebracht. 
 2. Goedkoper: Het aanbrengen van reno is een stuk goedkoper dan stucwerk. Terwijl het resultaat van renovatie behang heel dicht in de buurt komt van regulier stucwerk. Zo is de afwerking net als bij stucwerk ook geheel naadloos en zijn de wanden zeer strak, egaal en mooi afgewerkt. Maar u bent wel een stuk voordeliger uit! 
 3. Sneller klaar: De afwerking van de wanden gaat met renovlies  een stuk sneller dan wanneer er stucwerk op moet worden aangebracht. Zijn de muren voorzien van renovlies dan kunnen ze ook vrij snel daarna overgeschilderd worden. Dit in tegenstelling tot stucwerk. Stucwerk moet eerst een behoorlijke tijd drogen voordat de muren geschilderd kunnen worden. 
 4. Kras- en stootvast: Zeker in een gezin met jonge kinderen wil het nog weleens gebeuren dat de muren beschadigd raken. Gelukkig is renovlies behang een heel stevig vlies. Het is zelfs beter bestand tegen krassen en stoten dan stucwerk. Zo heeft u ook nog eens heel lang plezier van uw renovlies behang. 
Hoe wordt renovlies aangebracht? 

Het behangen van de wanden met reno vlies behang voeren we uit in een aantal stappen. Om u een beeld te geven van hoe dit in zijn werk gaat, leggen wij graag uit hoe wij deze klus uitvoeren: 

Stap 1: Ter voorbereiding schuren wij eerst de wanden en werken wij eventuele oneffenheden weg. 

Stap 2: Daarna brengen wij het renovlies aan. Hiervoor maken wij gebruik van een speciale behanglijmmachine. 

Stap 3: Met een speciale anticrack kit gaan wij vervolgens alle hoeken en randen van het reno vlies behang afkitten. 

Stap 4: Ten slotte sausen wij met roller en kwast de wanden met latex (verf). Dit doen wij met een zo goed als structuurloze roller. 

Wat is het verschil tussen renovlies en glasvezelbehang? 

Beide soorten behang worden nog weleens door elkaar gehaald. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide? Glasvezelbehang is een behang dat volledig bestaat uit glasvezels. Renovliesbehang is eveneens een soort glasvezelbehang, maar dit behang bestaat uit glasvezels én papier. 

Behalve hoe het gemaakt is, zijn er nog meer verschillen tussen reno en glasvezelbehang: 

 • Glasvezelbehang kan een structuur hebben en die blijft u na het  overschilderen zien. Reno(vatie) behang daarentegen heeft een gladde en vlakke structuur. 
 • Reno vlies behang is een milieuvriendelijker product dan glasvezelbehang. 
 • Reno vlies behang heeft als groot voordeel dat het makkelijker is aan te brengen en dat het indien dit nodig mocht zijn, ook weer makkelijker te verwijderen is dan glasvezelbehang. 
 • Doordat glasvezelbehang meer verf absorbeert, zal er meer verf nodig zijn om het over te schilderen dan bij reno vlies behang. 
Afwerking van het reno(vatie) vlies behang 

Voor het afwerken van het renovatievlies behang maken wij gebruik van goede latex. Zo zorgen wij voor een mooie strakke gesauste afwerking zonder structuur. Onze werkwijze is ambachtelijk. Wij schilderen met roller en kwast uw behang in elke gewenste kleur. De rollers die wij gebruiken om het werk te sausen geven zo goed als geen structuur. Onze klanten vragen dan ook vaak of wij de muur  gespoten hebben. Wilt u juist meer structuur? U kunt bij ons ook kiezen voor een afwerking met een motief of structuur.